Віра Олександрович

Букети, перші голосування і скандали: у Тернопільській міській раді тепер усе буде по-іншому (фото)

Зала4

Вітання, букети, перші голосування і скандали – саме таким було сьогодні, 18 листопада, перше засідання сесії Тернопільської міської ради 8-го скликання. 

Нагадаю, через карантин депутатів зібрали в Українському домі «Перемога». Сесію розпочали о 10-й годині. Мандати у результаті виборів, що відбулися 25 жовтня, вибороли 42 представники 6-ти політичних сил у співвідношенні: близько 66,6% – чоловіки та 33,3% – жінки. Причому 29 із них раніше не були депутатами Тернопільської міської ради. Що цікаво, у першому засіданні не брав участь лише Андрій Грицишин від партії «Порядок. Відповідальність. Справедливість». Він повідомив, що хворий.

Семусь1
Семусь1

Відкрила засідання голова міської Територіальної виборчої комісії (ТВК) Тетяна Семусь. Власне, вона, за законом і скликала цю сесію та зачитала прізвища усіх, хто отримав шанс на мандат. Згодом пані Семусь першою висловила побажання присутнім у залі політикам.

– Бажаємо вам плідної роботи, законних рішень і якомога ефективнішої діяльності, – каже вона. – Далі на сесії головує міський голова. Ми вам на цьому дякуємо…

Міський голова Тернополя Сергій Надал у відповідь подарував їй великий букет троянд. Було помітно, що для Тетяни Семусь це стало несподіванкою. Після цього представників партій поблагословили на подальшу роботу священики різних конфесій.

Семенюк
Семенюк

– Помолимося разом, щоб Бог благословив працю нашого голови міської ради, новообраних депутатів, – говорить єпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк. – Здоров’я вам усім, благих літ. Нехай Бог благословить вас і ваші родини. Всього найкращого!

Додам, у порядку денному насправді було 13 пунктів. Причому останнім – «Різне». Ще на початку засідання Сергій Надал оголосив, що всі заяви і звернення депутати зможуть робити саме тоді. Власне, мотивуючи цим, він кілька разів ігнорував бажання опозиційних депутатів вийти до трибуни, особливо – перед ухваленням нового Регламенту міської ради Тернополя. Тож представники «Сили людей» Іван Сороколіт та Ігор Турський намагалися докричатися, так би мовити, «з Камчатки», бо сиділи із колегами в останньому ряду. Але на них мало хто зважав. Ба більше, мер закрив сесію, оголосивши, що «Різне» буде на наступному засіданні.

Надал2
Надал2

Отже, уже на першому засіданні сесії «вималювалася» міцна більшість, на яку опиратиметься мер. Навіть сьогодні майже всі голосування завершувалися однаковим результатом: 38 «за» і 4 «проти». Вочевидь, голоси опозиціонерів нічого не вирішуватимуть і надалі. До речі, продовження сесії призначили на п’ятницю, 27 листопада.

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео