Через 10 років у Тернополі зникнуть всі маршрутки

electron_8b3c2

Саме така перспектива чекає на українські міста. Адже згідно з Національною транспортною стратегією до 2030 року весь міський громадський транспорт замінять на електричний і створять відповідну інфраструктуру для цього. Про це на сьогоднішній конференції Global e-Mobility Forum заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

– Ми підтримуємо використання в містах екологічних видів транспорту, зокрема міського електричного та електромобілів. Національною транспортною стратегією України до 2030 року передбачено, що міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створено відповідну зарядну інфраструктуру для них. У цьому напрямі ми зараз активно співпрацюємо з міжнародними фінансовими організаціями і готуємося до реалізації другої фази спільного проєкту з ЄІБ «Міський громадський транспорт України ІІ», який передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах і заміну їх виключно на електротранспорт, – зазначив Владислав Криклій.

Окрім того, заплановано низку заходів, аби стимулювати вітчизняне виробництво електрокарів. Також Міністерство хоче позбавити сплати ПДВ на електроавтомобілі, що ввозять з-за кордону.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео