Орест Сарматський

У Фінляндії біатлоністи з Тернопільщини довели, що вони – найкращі

de842ea236727d82cd3047a0a5b6cacf5fba8e612fb5b (Copy)

Олена Підгрушна та Дмитро Підручний – найкращі у коротких індивідуальних гонках.

Це стало відомо після гонок збірної України з біатлону, яка провела другий контрольний старт на зборі у фінському Вуокатті, повідомляє sports.te.ua.

– Після спринтерської гонки, в якій крім українців змагалися представники Болгарії, США та Фінляндії, відбулася коротка індивідуальна гонка. У цьому старті фіни стартуали лише чоловічої командою. Якщо у спринті найкращою серед українських біатлоністок була Дар'я Блашко, а серед біатлоністів – Дмитро Підручний, то в короткій індивідуальній гонці ситуація трохи змінилася. Перемогу у жінок здобула Олена Підгрушна, у чоловіків – найкращим залишився Підручний, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за відсутності кількох лідерок збірної США, представниці збірної України в очній боротьбі визначали, хто ж опиниться на подіумі і хто переможе. Найкращою виявилася Олена Підгрушна: попри п'ять промахів, вона показала найкращий чистий час на дистанції та виграла гонку.

Віта Семеренко фінішувала другою – вона зробила лише два промахи (на 90 секунд штрафу менше, ніж у Підгрушної), однак програла чотири секунди на фініші. Дар'я Блашко – третя з чотирма неточними вистрілами (усі на стійці).

Забрати увесь подіум у чоловічій гонці українці не змогли: обмежилися першим, другим та четвертим місцем.

Дмитро Підручний тричі помилився на стійках, але все одно показав найкращу точність стрільби в гонці. Завдяки цьому Дмитро на 18 секунд випередив Богдана Цимбала, у якого п'ять промахів та найкращий чистий час гонки.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео