Віра Олександрович

Головою обласної ради на Тернопільщині став 37-річний Михайло Головко (фото)

Головко

Лише одну кандидатуру – свободівця Михайла Головка висунули на посаду голови Тернопільської обласної ради на першому засідання сесії сьогодні, 25 листопада. І цей знаний в Україні політик здобув очікувану перемогу. 

Голоси розділилися так: «за» 38, «проти» 0. І цьому не завадило те, що перед голосуванням Михайло Головко відмовився назвати пропозиції щодо своїх заступників. Що цікаво, у голосуванні брали участь не всі депутати. Не використаних бюлетенів лічильна комісія нарахувала аж 29. Виявилося, бюлетенів не брала більшість депутатів від «Європейської Солідарності» і «Батьківщини», яких, по суті, відправили у глуху опозицію.

Рахують
Рахують

Нагадаємо, перше пленарне засідання 1-ї сесії новобраної Тернопільської обласної ради скликала голова ТВК Тернопільщини Галина Щигельська. На першу сесію прибули почесні гості керівники єпархій, народні депутати, представники правоохоронних органів і місцевих рад.

Голосують
Голосують

Зачитав результат голосування голова лічильної комісії депутат від ВО «Свобода» Михайло Тимошик. У відповідь пролунали овації, але – не надто активні. Адже, за логікою, свою кандидатуру на крісло голови мала би подавати політсила, яка завела до облради найбільше депутатів. На Тернопільщині це – «Європейська солідарність». ВО «Свобода» була лише на другому місці. Втім, серед ймовірних претендентів на крісло очільника нещодавнього голову ОДА Степана Барну навіть не називали. «Закулісні» партійні ігри, вочевидь, обернулися не на його користь. Відтак, представник «ЄС» навіть на деякий час покинув засідання і не брав участь у наступних голосуваннях, але згодом повернувся.. А Михайло Головко вже склав присягу. Йому відразу присвоїли 1-й ранг державного службовця.

Довідка. Михайло Головко народився 3 травня 1983 р. у с. Токи Підволочиського району. Член політради ВО «Свобода» (у партії – з 2002 р.), кандидат економічних наук. Також закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом (Київ), диплом за спеціальністю «Правознавство». Депутат Тернопільської міської ради у 2006-2012 рр. Заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» (2011-2012 рр.). Народний депутат України 7-го і 8-го скликань. Був узгодженим кандидатом від низки опозиційних сил (ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», Фронт Змін, Громадянська позиція та ін.) на окрузі №164 (центр виборчого округу: Збараж) під час виборів на окрузі №164. Член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. Із 17.06.2015 р. він був Головою Міжфракційного депутатського об'єднання Верховної Ради України «За тверезе майбутнє», до складу якого входили 77 народних депутатів України. У 2019 р. під час дочасних виборів до ВР програв Ігорю Василіву («Слуга народу»). Одружений. Разом із дружиною Мар'яною виховує 4-х синів: Гордія, Лук'яна, Богдана і Макара.

Фото з трансляції сесії на сайті облради

Вибір читачів за тиждень

Відео