Оксана Бучко

Фінансову допомогу на оренду житла отримали 15 вихованців інтернатів Тернопільщини

127529440_5278763392137470_5463601022033536117_n

Тимчасовим доступним житлом вдалося забезпечити у листопаді 15 вихідців інтернатів Тернопільщини. Таку роботу провели представники БФ «Майбутнє сиріт» згідно з програмою «Тимчасове доступне житло». Витрати з урахуванням усіх податків склали 58 895 грн.

Підліткам надали фінансову допомогу  на оренду житла в опалювальний сезон та на покращення житлово-побутових умов.

Як розповідають організатори, така програма стартувала у фонді «Майбутнє сиріт» для того, щоб забезпечити тимчасовим житлом тих «дорослих сиріт» віком 23+, які втратили можливість отримати його від держави за законом до 23 років. На жаль, саме така категорія осіб залишається покинутою з-під опіки держави і не підготовленою до реалій життя. Протягом  останніх кількох років ми аналізували більше 80-ти життєвих історії випускників інтернатів, які ділились своїм досвідом «самостійності», «адаптації» та основних проблем, з якими вони стикаються найчастіше, а це стабільне житло та стабільна робота.

- Найкричущими стали історії 15-ти випускників, які опинились в біді, а окремі на вулиці у зв’язку із втратою роботи, вихованням дітей, лікуванням, низьким рівнем доходу та бідністю,  - пише «Майбутнє сиріт». - Такі історії дуже різні між собою, але водночас є те, що їх всіх разом об’єднує – бажання жити краще вже сьогодні, прикладаючи великі зусилля щодня. В більшості випадків, випускники орендують житло, витрачаючи всі свої заощадження, щоб мати дах над головою. Такі «дорослі сироти» роками скитаються по квартирах  і живуть в страху перед завтрашнім днем - бути виселеними в будь-який час.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео