У одній із тернопільських шкіл стає небезпечно: «Шматки стелі пролетіли в кількох десятках сантиметрів від дитини»

unnamed

Як уже повідомляв «Терен» раніше, у центрі Тернополя демонтували колишню будівлю швейної фабрики на вулиці Юліана Опільського, аби збудувати там новий будинок. Внаслідок цього страждає приміщення школи №5, розташоване поруч.

Як розповідає батько однієї із учениць школи, шматок стелі у навчальному закладі впав за кілька сантиметрів від дівчинки.

Будівля тернопільської школи №5 доволі стара, її будівництво розпочалось ще 1834 році, а завершилось у 1857. Тому демонтаж швейної фабрики і нове будівництво поруч, ймовірно, може бути фатальним для приміщення навчального закладу. Та як виявилось, це далеко не перший випадок, коли стеля там падає мало не на голови учнів.

- Свого часу стеля впала в одному з класів, де вчився мій малий. Добре, що діти в той час були на прогулянці. Так що биття паль може й не витримати, - пише Наталя Ковтун.

- А на початку 80-х років підлога актового залу на 3-му поверсі якось вночі просто рухнула вся на 2-й поверх, - каже Денис Милий.

У той час Юрій Олійник запропонував вихід: «Потрібно міській владі створити комісію і вирішити, чому валиться приміщення школи, що стало причиною і як діяти дальше в даній ситуації! Це дуже небезпечний сигнал , адже наслідки можуть бути трагічними»

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео