Дарія Шевченко

У Тернополі нагородили кращих громадських активістів (відео)

Снимок

Кращих громадських активістів, організацій та проєктів відзначили вчора, 27 листопада, у Тернополі. ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» започаткував конкурс «Золотий фліпчарт», участь у якому взяло понад 60 активістів з шести областей Західної України. Про захід розповів керівник організації Максим Черкашин.

- Сьогодні фінальний акорд конкурсу з відзначення кращих громадських активістів та їхніх проєктів «Золотий фліпчарт». Протягом певного часу ми проводили відбір, а сьогодні власне проводиться нагородження. Нагородження тих, хто переміг в онлайн голосуванні і тих, кого визначили експертами як кращих. Загалом брало участь в проекті понад 60 учасників: є 15 переможців онлайн голосування і 25 по 5 учасників з кожної номінації з експертного оцінювання, - розповів Максим Черкашин.

Переможців визначали за певними номінаціями: «Активіст року», «Активістка року», «Ідея року», «Проєкт року» та «Громадська організація року».

Громадська активістка Леся Голояд родом зі Зборівщини. Дівчина отримала 2-ге місце у номінації «Активістка року» та разом зі своєю командою «Зборів UP» золото у номінації «Ідея року». Зізнається, що цією діяльністю займається вже 6 років.

- Про конкурс я дізналась від друзів, мені зателефонували і сказали, що ми отримали перемогу у двох номінаціях це «Активістка року» та «Ідея року». Громадською діяльністю я вже займаюсь 6 років починаючи від 11 класу це було волонтерство, це були якісь ініціативи, а зараз це молодіжна політика і молодіжні ініціативи.

Перемогу здобула і Галина Волощук, яка приїхала у Тернопіль з Коломиї, Івано-Франківської області. Жінка викладає в одному з університетів міста та займається розвитком учнівської та студентської молоді.

- Насправді це було дійсно велике змагання, ми стежили за голосуванням, стежили скільки в нас є голосів, ми виробили деяку стратегію, моя команда проводила піар компанію на Фейсбук. Це був стратегічно вироблений момент. Це було неочікувано, адже було справді запекле голосування, бо воно відбувалось в останні години та навіть хвилини. Я займаюсь систематично з розвитком молоді учнівської та студентської, я з ними створюю різноманітні проєкти на рівні Коломиї, Івано-Франківська і всеукраїнське. Ми займаємо дуже багато призових місць і навіть на міжнародному рівні, - розповіла пані Галина.

Переможці та учасники конкурсу отримали подарунки, відзнаки, фліпчарти та запрошення на фестиваль «Файне місто».

[embed]https://youtu.be/xs1agmdbRbg[/embed]

Олена Чайківська

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео