Дарія Шевченко

Молодші підтримують старших: учні тернопільських шкіл долучились до благодійної акції (відео)

Уже 4-й рік поспіль студенти Тернопільського національного медичного університету організовують акцію «Миколай про тебе не забуде». Напередодні свята вони відвідують пацієнтів Петриківського геріатричного пансіонату та дарують їм не лише теплі речі чи солодощі, але й щирі побажання. Студентка Юлія Бандрівська розповіла, що коли вперше побачила стареньких, зрозуміла – вони потребують спілкування та турботи.

Ми до них навідались, побачили в яких вони умовах живуть, скільки там людей. Ці люди – постійні жителі пансіонату, їх близько 200. Перший раз коли ми прийшли до них ми побачили потребу в спілкуванні. Ми для них готуємо невеличкі подарунки: цукерки , фрукти, привітання, розповіла дівчина.

Цього року до когорти студентів, які піклуються про літніх людей, долучились і учні школи № 3 та 15. Першокласники навчального закладу № 3 намалювали вітальні листівки, в які, зізнається вчителька Світлана Заброцька, вклали своє тепло та милосердя.

Особливо було цікаво нашим діткам, тому що вони першокласники і це перша їхня така акція в межах нашої школи. Окрім того акція була цікава для них тим, шо це було не руками батьків, а власне вони мали можливість вкласти частинку своєї душі, серця, свого милосердя у ці листівки, поділилась вчителька.

У 15-й школі до акції «Миколай про тебе не забуде» долучились вихованці 1-7 класів. Заступник директора з виховної роботи Мирослава Стульківська каже, що своїми творчими доробками діти хотіли принести радість тим, хто обділений піклуванням.

Зокрема їхнє завдання  у створення малюнка, які би зігріли душу  перед святом Миколая і принесли радість тим одиноким,про яких, на жаль, вже нема кому піклуватись крім держави, розповіла Мирослава Стульківська.

Учні 4-го класу розповіли, що саме вони зобразили на своїх малюнках.

Я намалювала осінь і на цьому малюнку зображена лавочка і дерево і я так уявляю що вони можуть присісти на цю лавочку і помилуватись природою а на другому малюнку я намалювала будиночок що символізує тепло, радість і я їм бажаю щастя, здоровя і щоб прожили довго-довго, сказала Уляна. Я намалювала руку пристарілої людини і руку молодої це означає що молодим людям треба допомагати старшим. Наприклад просто поступитись місцем у транспорті, допомогти перенести сумку, розповіла Яна.

Усі зібрані малюнки, солодощі та речі незабаром передадуть пацієнтам геріатричного пансіонату. Про це – згодом на «Терені».

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео