Дарія Шевченко

Тернополян закликали не мовчати про насильство (відео)

Протест проти домашнього насильства висловили сьогодні, 2 грудня, у Тернополі. Згідно зі статистичними даними, в Україні щороку гинуть 600 жінок від рук насильників. Тому символічно на Театральному майдані небайдужі громадяни, працівники поліції, військові та представники громадських організацій облаштували інсталяцію із кількох сотень пар взуття. Таку акцію проводять в Тернополі вже вдруге.

Ми нагадуємо людям, щоб вони були небайдужі. Навіть сусіди, які почують що в когось вдома відбуваються крики, щоб вони подзвонили на номер «102» або просто подзвонили в двері. Ми хочемо привернути увагу людей, суспільства, щоб вони звертали увагу і не були байдужими, розповіла Ольга Шахін. Минулого року в нашому центрі підтримки жінок ми надали допомогу понад 200 жінкам, які періодично страждали від насильства. Надали юридичну, супроводи до судів та психологічну допомоги.

Крім того, захід спрямований не лише привернути увагу мешканців до глобальної проблеми домашнього насильства, але й допомогти нужденним. Усе взуття, яке було викладене на Театральному майдані, відправлять у Луганську область жителям, які постраждали внаслідок пожеж.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео