Віра Олександрович

У Тернополі кожен депутат зможе мати по 5 помічників

Кожен депутат Тернопільської міської ради зможе мати до п'яти помічників-консультантів. Щоправда, вони усі працюватимуть на громадських засадах.

Проект рішення «Про затвердження Положення про помічників-консультантів депутатів Тернопільської міської ради» подав секретар міської ради Ігор Гірчак. Ознайомитися з документом можна ТУТ.

Зауважимо, персональний добір кандидатур на посаду помічника-консультанта, організацію їхньої роботи та розподіл обов'язків між ними здійснюватиме особисто депутат міської ради, який несе відповідальність щодо правомірності своїх рішень. У проекті рішення, зокрема, чітко виписані права і обов'язки помічника-консультанта. Окрім того, є там і порядок зарахування на посаду помічника-консультанта та припинення його роботи.

Що цікаво, у міській раді планують затвердити опис та форму посвідчення помічника-консультанта депутата Тернопільської  міської ради. Виготовити ці документи зобов’яжуть організаційний відділ ради. Контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності (голова – Олег Климчук).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео