Віра Олександрович

На Тернопільщині декому пощастило повернути собі 500 млн грн

Гроші

Бізнес Тернопільщини вже отримав 500 млн грн відшкодованого податку на додану вартість (ПДВ). Залишок невідшкодованих поки що коштів становить 67 млн грн.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Упродовж 11-ти місяців 2020 року бізнес Тернопільщини задекларував 485 млн грн бюджетного відшкодування ПДВ, – каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. – Про це заявили 135 суб’єктів господарювання.

Посадовець зазначив, що завдяки впровадженню Електронного реєстру відшкодування ПДВ процес повернення платникам бюджетних коштів здійснюється нині прозоро та автоматично.

– Так, цьогоріч платники Тернопільщини вже отримали з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 500 млн грн ПДВ, – уточнює він. – Крім того, з початку року фахівці податкової служби області упередили 6 млн грн неправомірно задекларованого до відшкодування ПДВ. 

Загальний залишок заявленого невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 67 млн грн, у тому числі: 51 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, та 16 млн грн – на судовому та адміністративному розгляді.

– Додам, платники податків можуть в онлайн відстежити і перевірити етап, на якому перебуває їхній платіж, – додає Іван Пунько. – Це можна зробили за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника», розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС України.

До речі, на Тернопільщині нещодавно провели урочисту церемонію нагородження переможців Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків-2019». Причому вперше до цього переліку потрапили одразу два підприємства із нашої області.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео