Віра Олександрович

На проведення свят у дитсадках на Тернопільщині вплинуть нові карантинні обмеження

Садочок

Нові карантинні обмеження, схвалені Кабінетом Міністрів України, діятимуть на Тернопільщині вже із суботи, 19 грудня. Зокрема, певні зміни торкнуться роботи освітніх закладів, особливо – дитячих садочків.

Роз'яснення щодо роботи навчальних закладів у найближчий період дали у Міністерстві освіти та науки. На сайті МОН йдеться (цитуємо): «Уряд продовжив дію карантину, встановленого через COVID-19, до 28 лютого 2021 р. Про актуальні протиепідемічні заходи, зокрема й ті, що стосуються закладів освіти, йдеться у постанові Кабінету Міністрів №1236. Положення, зазначені в постанові, вступають у силу з 19 грудня 2020 р.".

Графіка2
Графіка2

Отже, тепер на Тернопіллі заборонять: - відвідувати заклади освіти здобувачами освіти групами у понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної і спеціалізованої мистецької освіти; - відвідувати заклади освіти здобувачами освіти, якщо на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебувають понад 50% здобувачів освіти і персоналу закладу; - проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участі дітей із більш як однієї групи/класу і за присутності глядачів.

Графіка1
Графіка1

У МОН також нагадали, що додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів із 8 до 24 січня 2021 р. на території України заборонили відвідувати заклади освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти і спеціальних закладів освіти. Те саме підтвердили на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук». Втім, як повідомила начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома, школам ніхто не заборонятиме вводити дистанційне навчання. Адже як громадам, так і керівництву освітніх закладів в Україні тепер надали набагато більше свободи щодо визначення термінів навчального року.

Через локдаун, який вірогідно діятиме з 8 до 24 січня 2021 року, частина шкіл Тернопільщини може продовжити зимові канікули або ж перейти на дистанційне форму навчання, каже вона. Працюватимуть у звичному режимі лише дошкільні заклади освіти краю.

До речі, самоізоляції тепер підлягають і особи, які прибувають в Україну для навчання у закладах вищої освіти із держави або є громадянами (підданими) держав із значним поширенням COVID-19. Утім, як зауважили в МОН, ця норма не стосується осіб, щодо яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою. Також самоізоляції підлягають ті, хто прибуває із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим і Севастополя, крім осіб, стосовно яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворими на COVID-19.

Фото – з відкритих джерел, а графіка – зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео