Дарія Шевченко

Тернопільські студенти-медики подбали про пацієнтів геріатричного пансіонату (відео)

Напередодні свята Миколая студенти Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського вкотре вирішили долучитись до благодійної акції «Миколай про тебе не забуде». Попри карантинні умови, вони згуртувались та спакували невеличкі подарунки для пацієнтів Петриківського геріатричного пансіонату

– Зараз в геріатричному будинку близько 170 людей, і для кожного ми підготували подарунки: солодощі, теплі носочки і все, щоб зігріти в цей день, – розповідає одна із організаторів акції Юлія Бандрівська. – Ми спочатку збираємось з організаторами і думаємо, як залучити студентів. Цього року через карантин було складніше, але ми в онлайн-форматі зв’язувались, усі охочі долучались і таким чином назбирали кругленьку суму.

Жителі геріатричного пансіонату не приховують емоцій. Зізнаються, що радіють, коли до них приїжджають гості та приділяють їм увагу.

– Нам дуже приємно, скоріше не було карантину, то приїжджали частіше. Дякуємо, що таке організували, – сказала жителька Петриківського обласного геріатричного пансіонату Анна Йосипівна.

Про важливість проведення таких зустрічей наголосила і сестра-господиня закладу пані Світлана. Вона сказала, що більшість із пацієнтів будинку – одинокі люди, які потребують турботи як ніхто інший.

Вони раді, коли їх відвідують, особливо молодь, тому що вони покинуті. Жителі будинку, так як їх мало відвідують родичі, вони дуже раді , їм приємно. Подарунки люблять всі, вони задоволені, щасливі, що їм приділяють увагу, сказала Світлана Возняк.

Як зазначила керівниця Центру виховної роботи культурного розвитку Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського Марта Руденко, такі заходи покликані розвивати у студентів почуття милосердя.

У геріатричний пансіонат наші студенти їздять вже 4 рік поспіль, вони є організаторами, ми їм допомагаємо. Були задіяні 4 організатори та 15 волонтерів. Вони дуже добре впорались. Всі ці волонтерські заходи покликані розвивати в студентах навички такої роботи і плекати милосердя, здатність до співпереживання і зростання в своїй професії насамперед, зазначила пані Марта.

Допомогли студентам у добрій справі й учні 3-ї та 15-ї школи, які намалювали новорічні листівки, щоб потішити мешканців пансіонату.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео