Орест Сарматський

На Тернопільщині вагові комплекси на автодорогах поповнили бюджет на 1 млн грн

630_360_1503468061-3206 (Copy)

За останні кілька років вагові комплекти для зважування великогабаритного транспорту, встановленні на дорогах Тернопілля, додали місцевому бюджету 1 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

– За час роботи вагових комплексів було виявлено понад 430 порушень приблизно на суму 79 тисяч євро. З цих коштів вже сплачено 1 млн грн до бюджету. На дорогах Тернопільщини встановили ще два нові вагові комплекси. Їх придбали у рамках програми «Безпека дорожнього руху». Загальна вартість обладнання – 500 тис. грн, – йдеться у повідомленні.

За словами голови облдержадміністрації Володимира Труша, цього року під час відновлення в області понад 160 км доріг, були зроблені майданчики для встановлення вагових комплексів. Вони – мобільні, тому їх легко переміщувати. Комплекси розміщуватимуться згідно із розробленим графіком.

Раніше повідомлялося, що з початку 2020 року інспекторами Державної служби з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) у співпраці з Нацполіцією було перевірено понад 500 тисяч транспортних засобів, складено близько 10,5 тисячі актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано майже 100 млн.грн. плати за перевантаження.

Фото: Укрінформ

Вибір читачів за тиждень

Відео