Оксана Бучко

Новорічно-різдвяний період у Тернополі отримає присмак королівського шику

131921298_10224454602301132_5901603778919157081_n

До Тернополя можна приїхати за королівським капелюшком. Побачити та придбати такий виріб у вигляді відтвореного аксесуару королеви Великобританії Єлизавети ІІ від тернопільської майстрині з фелтінгу Оксани Чмиленко можна на аукціоні у драмтеатрі 23 грудня. Усі виручені кошти передадуть на благодійну справу.

Задля організації такої акції «Капелюшки як у королеви» Оксана Чмиленко вивчала стиль коронованої особи і ретельно готувалася. Головна мета проєкту –  допомогти Міжнародному благодійному фонду «Живи» зібрати кошти на монітор пацієнта у дитячу реанімацію.

Усі капелюшки – виготовлені виключно руками з тонкої мериносової вовни шляхом інтенсивного ущільнення (валяння). Волонтерами проєкту стали вчителі, керівники творчих гуртків, а також – бухгалтери, медики, студенти. Всі вони упродовж кількох тижнів допомагали створювати капелюшки. Гроші на матеріали дали українські жінки в Канаді.

Презентація колекції королівських капелюшків  розпочнеться 23 грудня о 17:00 у фойє Тернопільського академічного обласного драматичного театру імені Т.Шевченка. Після презентації відбудеться благодійна фотосесія у капелюшках, у якій зможуть взяти участь гості. У різдвяний час капелюшки будуть виставлені на онлайн-аукціоні, де можна буде їх придбати із різних куточків світу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео