Оксана Бучко

Тернополянка здобула гран-прі у конкурсі «Суперзірка» (фото, відео)

123.jpg

Свої музичні обдарування, а також вибраний образ для наслідування показала у конкурсі «Суперзірка» тернополянка Надія Мужевич. Відеоролик, підготовлений для проекту, отримав гран-прі.

Дівчина навчається у Тернопільській музичній школі №1 ім. Василя Барвінського. Тож про музику знає не лише із біографій відомих особистостей. Вона  часто виконує твори українських та іноземних авторів. Тому конкурс «Суперзірка», про який Надія дізналась в Інтернеті, неабияк зацікавив її. Для наслідування у досягненні успіху тернополянка вибрала образ уродженки Тернопільщини Соломії Крушельницької, життєвий і творчий шлях якої презентувала у підготовлених матеріалах.

- Ця особистість мені цікава насамперед походженням – Соломія Крушельницька була уродженкою Тернопілля. У свій час вона стала відома на увесь світ як оперна співачка завдяки своєму голосу, - розповіла Надія Мужевич. -  Дуже цікаво вивчати її життєвий та творчий шлях. Велика працелюбність з самого дитинства, сильна дисциплінованість по відношенню до себе. Строгий розклад, поміркована їжа, заборона давати волю своїм забаганкам – такі обмеження встановила собі артистка. У день виступу Соломія Крушельницька навіть ні з ким не розмовляла, бо хотіла зберегти голосові зв’язки у відмінній формі. Наприкінці виступу Соломія Крушельницька завжди виконувала народні пісні, підкреслюючи, що вона – українка. А після смерті чоловіка повернулася до України і продовжувала працювати у Львові. Помітно, що слава та багатство не змінили її, не зробили її пихатою. Тож її наполегливість, працелюбність, патріотичність - постійно надихають досягати нових вершин.

124.jpg
124.jpg

зображення_viber_2020-12-22_17-39-52
зображення_viber_2020-12-22_17-39-52

Дівчина зазначає, що часто прослуховує твори у виконанні Соломії Крушельницької, а найбільше у репертуарі їй подобаються  пісні українською мовою.

«В 21 рік Соломія дебютує на сцені Львівської опери. Саме там її побачила італійська прима Джемма Беллінчоні. Вона переконує дівчину продовжити навчання в Італії! Вчити доньку за кордоном для сільського священника було розкішшю, але задля великого майбутнього доньки Амвросій Крушельницький був здатний на все. Він взяв позику в банку і відправив доньку на навчання за кордон», - йдеться у презентації тернополянки про співачку.

123
123

Рисунок1
Рисунок1

Надія Мужевич також презентувала у відеоролику свої таланти - виконання на фортепіано українських та іноземних творів.

- Я б теж хотіла навчатись за кордоном, адже це - новий досвід, розширення світогляду, і звичайно, великі професійні можливості, - додає дівчина. - Маю бажання пов’язати свою кар’єру саме з музикою. Цього року закінчую навчання в музичній школі, сподіваюсь, що у майбутній професії мені вдасться поєднати приємне з корисним.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Sla7eZWXA00&feature=youtu.be&ab_channel=OksanaBuchko&fbclid=IwAR3Qsert6zw-ILGfF_5L_L9MOUF4b-ZREmD-ioiq03qdQ-QNUnqtq2r2KYQ[/embed]

Фото, відео з архіву Надії Мужевич

Вибір читачів за тиждень

Відео