Дарія Шевченко

У Тернопільській університетській лікарні з’явилось понад 100 ліжкомісць для хворих на коронавірус (відео)

132841424_1364356657232339_3582995379047813673_n

За рекордні три тижні у Тернопільській університетській лікарні провели капітальний ремонт одного з корпусів. 4 роки відділення не функціонувало, оскільки було у поганому стані. Зараз корпус оснащений 105 ліжками і всі вони забезпечені киснем. Головний лікар закладу Василь Бліхар запевнив, що медичний персонал готовий приймати хворих на коронавірус вже від завтра.

– Бригади готові працювати в оновленому відділенні, персонал готовий, люди з розумінням ставляться до цієї проблеми. Взагалі медики згуртувались, ні одної відмови від роботи у цьому відділенні немає, що мені приємно, – зазначив Василь Євгенович.

Реконструкція корпусу відбулась завдяки фінансуванню з боку підприємців та аграріїв Тернопільщини. На урочистій події був присутнім і виконавчий директор компанії «Агропродсервіс» Іван Карачка. Підприємство долучилось до такої благої справи та перерахувало 400 тисяч гривень.

– Хочу з упевненістю сказати всім колегам-аграрникам, які долучились, велике спасибі. Кошти можна вкладати, вони дійсно використовуються за призначенням, адже бачимо, що за такий короткий час зроблено багато, – сказав Іван Карачка. – Наша компанія з першого дня пандемії відкликалась на такі заходи, допомагала лікарям, тому що це виклик перед суспільством.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко наголосив, що оновлене відділення лікарні слугуватиме для полегшення боротьби з коронавірусом.

– Це дуже потрібно в цей час коли є пандемія, загроза життю людей. І дуже добре що ми сьогодні готові з тими викликами боротись. Якщо буде спалах – наші лікарі нададуть необхідну допомогу і зможуть захистити наших громадян,– сказав Михайло Головко. 

Загалом на капітальний ремонт корпусу було витрачено 1 мільйон 980 тисяч гривень.

Відео Павла Лящинського 

Вибір читачів за тиждень

Відео