Віра Олександрович

Стало відомо, за рахунок чого збагачуються жителі Тернопільщини

Декларація

Понад 11,7 тисяч жителів Тернопільщини вже задекларували свої доходи. Виявилося, що збагачуються краяни насамперед завдяки спадщині і незалежній професійній діяльності.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-листопада 2020 року 11 тисяч 715 жителів Тернопілля задекларували свої статки, - кажуть у податковій. - Про отримані торік неоподатковані доходи заявили 6 тисяч 882 особи. Правом на податкову знижку за цей період скористалися 4 833 громадяни. Вони заявили про отримання 638,7 млн грн доходів, що на 196,8 млн грн більше, ніж у торішній кампанії.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 23,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 4,3 млн грн військового збору.

- Декларанти переважно заявляли про отримання спадщини і дарування, - визнають у податковій. - Вони подали 1 572 декларації, де зазначили 177,2 млн грн доходу.

Статки від продажу рухомого чи нерухомого майна та здачі в найм майна задекларували 792 і 347 краян, відповідно. Вони задекларували відповідно 83,1 млн грн та 12,7 млн грн доходу.

- Від незалежної професійної діяльності збагатилися 315 осіб на суму 31 млн грн, - уточнюють у податковій. - Про отримання інвестиційного прибутку на суму 41,5 млн грн заявили 56 громадян.

Найбільші суми ПДФО, а це - 9,7 млн грн і 5,6 млн грн, відповідно, визначили жителям області, які отримували торік подарунки та спадщину і збагатилися за рахунок незалежної професійної діяльності.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео