Віра Олександрович

Бережіть гроші: на Тернопільщині шахраї просять гроші на новорічні святкування

Шахрай

Непоодинокі спроби шахраїв обдурити підприємців сталися останнім часом в обласному центрі і кількох районах Тернопільщини. 

Цим дуже стривожені у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області, адже аферисти представляються службовими особами місцевої податкової служби.

– Зловмисники телефонують до суб’єктів підприємництва із телефонних карток мережі стільникового зв’язку і вимагають готівку для залагодження так званих перевірок, а також надання матеріальної допомоги тощо, – кажуть у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

До прикладу, нещодавно таку авантюру шахраї застосували у Козівському районі. Там невстановлена особа зателефонувала одному із керівників підприємства із номера 095-445-93-95 і представилася службовою особою податкового органу.

– Псевдоподатківець попросив надати «матеріальну допомогу» на організацію заходів із новорічних святкувань, – кажуть у податковій. – Згодом з того ж телефонного номера надійшло СМС-повідомлення про перерахування 5 тис. грн на картковий рахунок 4223 3870 2725 2991 А-банку.

Шахраї, за інформацією податківців, вже намагалися телефонувати з таких номерів: 095-606-53-18, 050-834-56-87, 095-047-93-61, 063-42-13-730, 073-14-24-939, 097-82-85-958 і 073-096-25-72. Причому дзвінки почастішали саме напередодні новорічних свят і Різдва.

– Зазвичай таким займаються так звані «телефонні аферисти» та особи, що відбувають терміни ув’язнення, – додають у податковій. – Здебільшого, завдячуючи пильності свідомих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності, подібні афери закінчуються нічим. Проте, як свідчить практика, частина громадян і підприємців все-таки піддаються впливу і дають гроші злочинцям. 

Представляючись службовими особами податкової служби, аферисти негативно впливають на честь і ділову репутацію податківців і Державної податкової служби загалом, впевнені фіскали, а тому вони вкотре нагадали: службовці Головного управління ДПС в області, його структурних і територіальних органів вказівок збирати гроші не давали і давати не можуть.

– Отож, наполегливо радимо всім бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям і ретельно перевіряти інформацію, – наголошують у податковій. 

До речі, якщо вам стало відомо про неправомірні дії псевдоподатківців негайно звертайтеся до місцевих органів Національної поліції. Адже своєчасне інформування правоохоронців про подібні трафунки може допомогти встановити осіб, причетних до шахрайських дій.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео