Віра Олександрович

Лисиця, яку рятували у Тернополі, виявилася скаженою

Фото_Галюк

Лисиця, яку 23 грудня 2020 р. помітили у дворі на вулиці Купчинського, 9, а згодом відловили і відправили на обстеження, виявилася скаженою.

Про це у листі до Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області сьогодні, 2 січня, повідомили львівські колеги-ветеринари. Таку інформацію оприлюднив начальник управління у Головне управління обласної Держпродспоживслужби Олександр Дністрян, на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Нагадаємо, лисицю жителька Тернополя Зоряна Галюк помітила з вікна своєї оселі. Врешті вочевидь нездорову травину направили на реабілітацію до Львова, адже були підозри, що по ній стріляли або збили автомобілем.

У дописі фахівця йдеться (цитуємо): «…Діагноз «сказ» підтверджений в державній лабораторії після того, як лисиця загинула у ветеринарній лікарні. Тепер спеціалісти Тернопільської міської державної лікарні ветеринарної медицини проводитимуть заходи, передбачені чинною інструкцією «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин» - у дворі та підвальному вікні проведуть дезінфекцію, здійснять вимушену вакцинацію можливих контактних тварин. Медикам повідомлено про контактних осіб, які довозили хвору тварину на лікування…».

До речі, під дописом цю ситуацію вже прокоментували так: «..при сказі тварина втрачає страх і йде в двори і до людей. Тому треба бути обережними, а не надмірно сердобольними…».

Довідка. Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання із наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть – неминуча.

Фото із соціальної мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео