Орест Сарматський

Науковець з Тернополя отримав державну премію України в галузі науки і техніки

Kremenets-med-rali-20020287 (Copy)

Викладач кафедри медицини катастроф і військової медицини Тернопільського національного медичного університету імені І. Горбачевського Віталій Крилюк напередодні Нового року став лауреатом державної премії в галузі науки і техніки 2020 року.

Як повідомляє пресслужба вишу, Віталій Крилюк – доктор медичних наук, завідувач відділу державного закладу «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України».

– Високу нагороду Віталій Омелянович отримав за роботу «Медицина катастроф в умовах бойових дій». Ця робота була представлена Державною науковою установою «Центр інноваційних медичних технологій НАН України». У ній надано обґрунтування концептуальних підходів удосконалення організаційної та функціональної моделі, принципів та методів функціонування служби медицини катастроф в умовах ведення перманентних бойових дій на теренах Донецької та Луганської областей, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається у дослідженні Віталія Крилюка, в умовах ведення гібридної війни удосконалені механізми військово-цивільного співробітництва в єдиній державній системі цивільного захисту, суттєво впливають на національну безпеку та оборону України.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео