Оксана Бучко

Тернопільська прокуратура виявила співробітника «Міністерства ЛНР»

завантаження (1)

Обвинувальний акт стосовно колишнього правоохоронця – співробітника «Міністерства ЛНР» скерували до суду в Тернопільській прокуратурі. За даним фактом попередньо відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України – участь у діяльності терористичної організації «ЛНР».

Як виявило слідство, громадянин України, колишній співробітник УМВС України в Луганській області у травні 2016 року добровільно вступив у «ЛНР» – до підрозділу «Міністерства державної безпеки Луганської народної республіки», повідомляє пресслужба прокуратури області.

Під час роботи у «Міністерстві ЛНР» чоловік незаконно переслідував фізичних та юридичних осіб за невиконання ними вимог учасників терористичної організації, здійснював вилучення майна, виклики та затримання громадян, їх доставку, отримував пояснення, проводив розшукові заходи, допити з метою протидії українським органам влади, правоохоронним органам і Збройним силам України. Під час «служби» він був забезпечений форменим одягом з відповідними знаками розрізнення та символікою, вогнепальною зброєю, боєприпасами й щомісячною грошовою винагородою у російських рублях.

Обвинуваченого оголосили в розшук, адже він переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території Луганської області. Санкція інкримінованої статті КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Довідково. Упродовж минулого року до суду скеровано 4 кримінальні провадження пов’язані зі сприянням та участю в терористичних організаціях «ДНР» і «ЛНР» як жителями Тернопільщини, так і мешканцями східних регіонів держави. Судами ухвалено 3 обвинувальні вироки за ч. 1 ст. 258-3 КК України стосовно 3 осіб, яких засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео