Оксана Бучко

Тернополянка готується підкорити Карпати на сноуборді

photo_2021-01-02_16-11-16 (2) (1)

Медалі на міжнародних змаганнях зі сноубордингу в Карпатах минулого року здобула 15-річна тернополянка Софія Мацюк. Третє місце вона взяла у номінаціях «слалом» і «гігант». Цього року в січні дівчина матиме нагоду повторити свій успіх.

Минулого року у змаганнях брали участь команди зі всієї України, а також Польщі та Німеччини. Софія Мацюк гідно представила тернопільську спортивну школу «Екстрим».

- Однією з невід’ємних частин мого життя є спорт, а саме сноубординг, - розповіла Софія. - Як і в кожному виді спорту ми маємо змагання (Кубок Україна та Чемпіонат України ) і готуємося до них цілий рік. Сноубординг є зимовим видом спорту, тому ми не можемо кататися цілий рік. Але влітку ми наполегливо тренуємося, підтримуємо нашу фізичну форму, щоб якісно кататися взимку. Цього року змагання ще попереду. Я переживаю, тому що перейшла у старшу групу дівчат і шанси на призові місця зменшилися. Але це не так важливо, бо на цей  рік головною моєю задачею є удосконалити свою їзду і насолоджуватися цим.

photo_2021-01-02_16-11-16 (1)
photo_2021-01-02_16-11-16 (1)

Змагання учасників починаються з перегляду траси, на якій відбудуться.

- Це обов’язково робиться збоку, не ініціюючи повороти, щоб не зіпсувати трасу та бути в однакових умовах, - продовжує Софія. - Після цього ми всі піднімаємося на старт і чекаємо, поки скажуть наш номер, що присвоїли раніше. До того часу наша команда розминається, готує сноуборд до старту. Коли приходить час стартувати, тренер допомагає взутися і підбадьорює, після цього звучать такі слова «Синій готовий, червоний готовий. На старт, увага, руш», стартові ворота відчиняються і починаємо їхати. Але після фінішу ще не все. Ми піднімаємося наверх і чекаємо другої спроби. Переможцем стає той, хто має найменший сумарний час за дві спроби. Люблю змагання, це море емоцій і незрівнянне відчуття командного духу.

Фото з архіву Софії Мацюк

Вибір читачів за тиждень

Відео