Віра Олександрович

Сергій Надал: «У Тернополі воювати з поліцією ніхто не буде»

028F2342-394B-4A69-BDC9-BA57CABC166F

«Нас змушують закрити місто», - поскаржився на тиск центральної влади міський голова Тернополя Сергій Надал сьогодні, 9 січня.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» Сергій Надал. Нагадаємо, у Тернополі посилювати карантинні обмеження із 8 до 24 січня не планували. Відповідно, із 11 січня діти мали традиційно піти до школи.

CD988A23-1365-4EFC-A1C3-CF6F1104C956
CD988A23-1365-4EFC-A1C3-CF6F1104C956

У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Центральна влада вчергове не почула думку тернополян. І попри рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, поліція почала масово штрафувати підприємців. Хоча показники захворюваності свідчать: кількість нововиявлених хворих 8 січня – 36, 9 січня – 27. Ці показники значно менші, ніж були, наприклад, восени…».

Ба більше, мер написав, що й нього є інформація про те, що правоохоронці вже готові виставити кордони навколо шкіл, щоб не допустити дітей на навчання, а на директорів навчальних закладів і вчителів будуть відкривати справи.

- Я не виключаю, що проти членів міської комісії з надзвичайних ситуацій, працівників управлінь можуть також відкрити справи, - пише далі Сергій Надал. - Це - тиск і методи залякування, які використовували ще за часів Януковича. Я хочу заявити, що у Тернополі воювати з поліцією ніхто не буде. Я не маю права ризикувати людьми і містом. Ми всі стали заручниками нав'язаних некомпетентних рішень влади. Я не можу ризикувати кримінальними справами на ні в чому не винних педагогів і директорів шкіл, працівників міської ради, а також зірваними планами тих батьків, чиїх дітей упонеділок планують не пустити до школи.

До слова, у ці вихідні також має відбутися екстрене засідання обласної комісії із надзвичайних ситуацій, що діє при Тернопільській обласній держадміністрації. На думку мера, дуже ймовірно, що вони скасують рішення міської комісії і таки введуть локдаун у Тернополі із 11 січня.

Фото зі сторінки Сергій Надал у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео