Віра Олександрович

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш захворів на коронавірус вдруге

58572C3E-A3B0-480D-91B0-394E124AFBC3

Голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш вдруге отримав позитивний тест на COVID-19.

Про це стало відомо сьогодні, 10 січня, під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Нагадаємо, Володимир Труш і кілька його заступників перехворіли на коронавірус у серпні 2020 р. Очільник навіть потрапив до лікарні із пневмонією.

Дем1
Дем1

- Хвороба не відступає. Усі знають, що останнім часом було багато заходів, відбувалися урочистості, святкування, - каже перший заступник голови обласної держадміністрації Ігор Дем’янчук. – Звичайно пан Володимир брав у них участь. І от сьогодні він отримав позитивний тест. Отже, це доводить, що навіть ті, хто перехворів не можуть почуватися у безпеці.

Він також висловив сподівання на швидке одужання очільника. Натомість головний санітарний лікар краю Оксана Чайчук уточнила, що в цьому випадку йдеться про зараження іншим вірусом. Мовляв, він мутує. Власне, ситуація із захворюваністю у Тернопільській області настільки тривожить медиків і обласну владу, що вони визнали вимоги останньої постанови Кабміну щодо локдауну цілком виправданими.

Осн
Осн

Як повідомив заступник голови обласної держадміністрації Ігор Гайдук, вимоги і правила виробляли фахівці, тому вони передбачили всі нюанси. До того ж, цей локдаун набагато лояльніший, ніж той, що був навесні.

- Нам треба розірвати ланцюг захворюваності, - додає він. – Для цього і потрібен локдаун.

Нагадаємо, Тернопіль не хотів посилювати карантинні вимоги. Однак згодом міський голова Сергій Надал поскаржився на тиск з боку центральної влади. Під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міському Штабу з подолання надзвичайної ситуації наказали привести своє рішення до вимог постанови Кабміну. Відтак, локдаун у Тернополі триватиме до 24 січня включно.

Фото з трансляції Т1 Новини - YouTube

Вибір читачів за тиждень

Відео