Орест Сарматський

Європейський інвестбанк фінансує будівництво дороги на околицях Тернополя

22894332_618597921642459_7240947239476620121_n

На північно-східних околицях Тернополя дорогу, що з’єднає дві міжнародні траси М-19 та М-12, фінансує Європейський інвестиційний банк.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Тернопільській області.

- Північно-східний обхід Тернополя – автошлях першої технічної категорії з 4 смугами руху, будівництво якого дозволить розвантажити вулиці обласного центру від транзитного транспорту та покращити безпеку руху. Він з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці і дві міжнародні траси М-19 та М-12. Фінансує будівництво Європейський інвестиційний банк, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що задля будівництва Північно-східного обходу Тернополя викуплено 51% необхідної землі.

Кошти на компенсацію громадянам виділив Уряд. 29 земельних ділянок із 56 вже викуплено.

Викуп землі продовжуватиметься у 2021 році. Наступним етапом стане оголошення державних закупівель на будівництво дороги та розв’язки на умовах Європейського інвестиційного банку. Тендери будуть міжнародними, тому замовником стане не Служба автомобільних доріг, а Укравтодор.

Нагадаємо, що у 2020 році Служба автомобільних доріг у Тернопільській області розробила проєкти будівництва І черги об’їзної автомобільної дороги у Тернополі та транспортної розв’язки.

Раніше повідомлялося, що у вересні 2018 року Європейський інвестиційний банк схвалив виділення кредитної лінії в 50 млн євро,  щоб допомогти Укрзалізниці і Укравтодору ліквідувати вузькі місця в європейських транспортних мережах.

Згідно з документом, йдеться про проєкти малої транспортної інфраструктури обсягом 20 млн євро.

У грудні того ж року у Брюсселі представники Укравтодору, Міністерства інфраструктури України та Європейського інвестиційного банку підписали Угоду на фінансування Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) проєкту будівництва І черги об’їзної автомобільної дороги у Тернополі (північно-східна ділянка).

25 серпня 2020 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проєкт «Транспортний зв’язок в Україні – Фаза І») між Україною та Європейським інвестиційним банком».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео