Віра Олександрович

Аж 14 посадовців на Тернопільщині «погоріли» на хабарях

СБУ

Співробітники Служби Безпеки України (СБУ) на Тернопільщині системно протидіють внутрішнім загрозам національній безпеці.

Про це сьогодні, 13 січня, у день відзначення 29-ї річниці створення спецпідрозділу із боротьби з корупцією та організованою злочинністю (БКОЗ), розповів начальник Тернопільського управління СБУ Юрій Борейчук.

- Так, протягом 2020 року оперативники отримали 51 оперативний матеріал, що слугував підставою для розслідування низки корупційних злочинів, - каже він. - Врешті вдалося викрити 14 посадовців-хабарників, ще 4 можновладці «погоріли» на зловживанні впливом. Загалом же торік за матеріалами відділу із боротьби з корупцією та організованою злочинністю оголосили 17 підозр у вчиненні корупційних злочинів, 9 зловмисників засудили і притягнули до відповідальності.

Зокрема, оперативники спецслужби викрили на хабарі за сприяння у видачі водійського посвідчення керівника одного з районних секторів патрульної поліції Тернопільщини. Натомість начальника сектору реагування патрульної поліції «спіймали» на отриманні неправомірної вигоди за повернення вилученого посвідчення водія.

- Торік у вересні співробітники УСБУ затримали начальника оперативного управління Головного управління ДФС у Тернопільській області, який спільно з підлеглим, керівником відділу, вимагав у місцевого бізнесмена $37 тисяч, - нагадує Юрій Борейчук. - Натомість вони обіцяли комерсанту «пом’якшити» статтю нібито за несплату податків.

Також оперативники управління блокувати механізм незаконного збагачення посадовців управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області.

- Нагадаю, вони за різні суми «винагороди» обіцяли забудовникам сприяння у безперешкодному отриманні дозвільних документів, - додає він.

Підбиваючи підсумки роботи відділу, Юрій Борейчук подякував офіцерам за ефективну роботу та  відзначив кращих, наголосивши на важливості цього напрямку правоохоронної діяльності, як однієї з основних складових забезпечення безпеки держави.

Графіка
Графіка

Довідка. Саме 13.01.1992 р. у структурі СБУ створили Управління «К» (боротьби з корупцією і організованою злочинною діяльністю), до пріоритетних завдань якого належать протидія корупції, організованій злочинності, незаконним акціям транснаціональних структур у сферах економіки, «відмивання» коштів, боротьба з нелегальною міграцією, наркобізнесом, контрабандою зброї і радіоактивних матеріалів та ін.

Фото і графіка надані Відділом пресслужби Тернопільського управління СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео