Олеся Поліщук

У морози пташкам, які зимують на Тернопільщині, бракує корму

139427883_2935885970021953_9082260196693522822_n

Із настанням морозів пташки, які зимують на Тернопільщині, можуть відчувати брак кормів.

Про це повідомляють на сторінці природного заповідника «Медобори» в фейсбуці.

– Ми повинні прийти їм на допомогу – розвішати годівнички з насінням олійних рослин, крихтами хліба, синиці всіх видів залюбки ласуватимуть несоленим салом чи м’ясом. Щодо хліба, потрібно пам’ятати, що всі пташки полюбляють крихти білого хліба, а чорний – шкідливий для них, насіння олійних рекомендують трошки розчавлювати, – йдеться у цьому повідомленні.

У зимовому меню пташиного столу мають бути: насіння соняшника (не смажене) дуже люблять снігурі та синиці (тільки треба трохи розчавити насіння качалкою); овес – на виправдання своєї назви їдять вівсянки та ще чубаті жайворонки (посмітюхи) й польові горобці; просо – найулюбленіша їжа вівсянок, жайворонків, крім того, просо до вподоби куріпкам, перепілкам, синицям та горобцям; гарбузове насіння.

Також не залишиться байдужою жодна пташка до насіння дині. Горобина, бузина, зібрані в кетяги й розвішані на деревах, – найліпший подарунок дроздам. Насіння ясеня  – улюблена їжа снігурів. Насіння бур’янів (лобода, кропива, лопух, кінський щавель) – це найдешевший і дуже корисний корм для зерноїдних птахів.

Годівнички можна змайструвати або виготовити із пластикових пляшок, коробочок з-під молока, соків. Повісивши годівничку біля дому чи на балконі, важливо регулярно підсипати у неї корм.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео