Оксана Бучко

Сім кроків до індивідуального опалення у Тернополі

780091b988a983a495208d3f23dc9419-678x381

Більшість тернополян все ще лише мріють звільнитись від системи центрального опалення. Щоб здійснити такі плани, потрібна згода більшості мешканців та проходження семи кроків.

Відключити свою квартиру від системи централізованого опалення і гарячого водопостачання та встановити систему індивідуального теплопостачання жителі багатоквартирного будинку в Тернополі можуть лише, коли це зробили не менше 50% квартир і нежитлових приміщень у будинку. Також перейти на індивідуальне опалення реально від 2019 року і цілим будинком, зібравши 100% підписів власників квартир.

У Тернополі на даний час від’єднались від систем централізованого опалення і гарячого водопостачання15 багатоповерхівок. Для цього діє чіткий алгоритм, інформує пресслужба міської ради.

7-steps-1
7-steps-1

7 кроків до індивідуального опалення у Тернополі:

  1. Провести збори та оформити протокол

Рішення зборів вважається прийнятим, якщо за нього проголосували 100% власників приміщень у будинку.

  1. Подати протокол та заяву у ЦНАП в м. Тернополі.

Заява довільної форми із зазначенням причини відключення, а також інформація про намір влаштувати у будинку систему індивідуального теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання), протокол загальних зборів співвласників будинку подається уповноваженою зборами особою у ЦНАП в м. Тернополі.

  1. Прийняття рішення міжвідомчою комісією

Міжвідомча комісія розглядає отримані документи, рішення оформляється протоколом та має рекомендаційний характер.  Комісія приймає рішення щодо відключення будівлі, в тому числі житлового будинку, від ЦО та/або ГВП та надає пропозиції щодо типу системи індивідуального чи автономного теплопостачання (опалення та/або гарячого водопостачання), яку можна встановити в будівлі після відключення.

  1. Отримання технічних умов на від’єднання від централізованого опалення

Заява з копією рішення виконавчого комітету подається уповноваженою співвласниками особою до теплопостачальної організації.

  1. Отримання технічних умов на облаштування індивідуального опалення

Постачальником послуги індивідуального опалення може бути газо- або електропостачальна організація.

  1. Виготовлення проєкту та виконання робіт, від’єднання від системи централізованого опалення

Проєкт виконує ліцензована організація. Проєктом передбачено роботи, які необхідно виконати для від’єднання від мереж централізованого опалення. Роботи виконують ліцензовані організації. Для відключення будівлі, в тому числі житлового будинку, власник (співвласники) забезпечує розроблення проєкту відключення будівлі від ЦО та/або ГВП, який має відповідати вимогам чинних державних будівельних норм та правил, і проєкту системи індивідуального чи автономного теплопостачання будівлі, який розробляється з урахуванням схеми теплопостачання населеного пункту та має відповідати вимогам чинних державних будівельних норм та правил. Від’єднання будинку від мереж централізованого опалення здійснюється в міжопалювальний період, але не пізніше ніж 01 вересня. Витрати, пов’язані з відключенням від ЦО та/або ГВП, здійснюються за рахунок власника (співвласників) та інших коштів.

  1. Отримання акту про індивідуальне опалення

Після виконання робіт з відключення будівлі від ЦО та/або ГВП складається акт про відключення будівлі, в тому числі житлового будинку, від зовнішніх інженерних систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання)/постачання гарячої води. Абонентам припиняється нарахування за послуги.

Фото ternopilcity.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео