Оксана Бучко

Студент тернопільського вишу вітає своїх батьків в Індії українською мовою

139780419_1506597249529220_4450658886954774847_n

За місяць вивчив українську мову студент з Індії Шумаель Кхан, який навчається у Тернопільському національному медичному університеті. Він завжди радо допомагає тернопільським друзям, а вони йому – у втіленні багатьох проектів. Свою маму хлопець вітає зі святами українською мовою.

Про це пише Українсько-індійський клуб співдружності «Санскріті».

У  мене більше українських друзів, ніж індійських, зізнається студент. – Мені завжди цікаво з ними, я отримую багато підтримки і намагаюся сам їм у всьому допомагати. Я б не реалізував такої кількості проектів, якби не мої українські друзі.

Мама Шумаеля дуже любить Україну. Вона й порадила йому вчитися в Тернополі. А сама обирає Україну можливим місцем проживання у майбутньому.

– Мама завжди цікавилася Україною, – розповідає Шумаель. – Мені батьки дали шанс самому обирати собі професію і університет, але про Україну говорила мама. Вона цікавиться традиціями і культурою України. Мама мені пише, коли і які свята будуть в Україні. Дуже любить, як я говорю з нею українською мовою. Вона не розуміє, що я кажу, але просить поговорити з нею українською. Любить, як я розказую про українців, а часом каже, що у майбутньому  хотіла б жити в Україні.

Також студент завжди охоче допомагає тернополянам практикувати англійську мову. Він відвідував розмовний English club, де у креативний спосіб допомагав покращити навички говоріння.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео