Тернопіль має на кого рівнятися (фото)

2

На Вінниччині нещодавно з’явився пам’ятник помідору. Його встановили при в’їзді у село Велика Кісниця, що розташоване у Ямпільському районі.

Таку новину оприлюднив Юрій Мандзюк у спільноті «Люблю Заліщики», що у Facebook.

- Наше місто теж заслуговує на пам’ятник томату, адже Заліщанщина славиться, як помідорний край. Це зацікавить туриста, - додав чоловік.

Щодо Великої Кісниці, то варто зазначити, що самому селі 200 родин займається вирощуванням овочів. А томати користуються шаленою популярністю. Саме завдяки цим овочам люди заробляють собі на життя, тому серед фермерів виникла ідея «подякувати» томату і встановити на його честь пам’ятник.

1
1

Ідея промаркувати таким чином село належить місцевому фермеру Андрію Федику, який активно пропагує зелений і гастрономічний туризм. Він розповідає, що гроші на пам’ятник збирали серед місцевих жителів. Через карантин урочисте відкриття монументу відклали. Про це пише видання «День».

Житель Тернопільщини звертає увагу на те, що і у Заліщиках цей овоч не пасе задніх, а головне - заслуговує на увагу.

Іван Добровольський під дописом Юрія Мандзюка коментує:

- Таке питання мною піднімалося давно, тільки влада не захотіла. А після зібрання урожаю можна зробити фестиваль, конкурси і так далі.

Наталя Тартачник-Топорницька запевняє, що помідори в Заліщиках біля кожної хати. Зробити із них сік та вгощати гостей не так уже й важко.

Крім того, учасники спільноти наголошують, що і в Туреччині є схожий пам'ятник - гілочка чері.

Фото:  «День»

Вибір читачів за тиждень

Відео