Орест Сарматський

Вчені назвали відвари трав, які успішно лікують коронавірус (Агроновини)

2002 (Copy)

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я зацікавилися, чи можна використовувати проти коронавірусу настої і відвари на основі полину, які жителі Мадагаскару використовують для лікування малярії.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Медики підтвердили, що екстракт полину може уповільнювати формування нових частинок коронавірусу нового типу в культурах клітин легенів. Крім того, вчені припустили, як саме вони можуть діяти на SARS-CoV-2.

Для боротьби з коронавірусом вчені не тільки створюють нові ліки, а й перевіряють, чи можуть впоратися з ним вже існуючі препарати. Наприклад, розмноження SARS-CoV-2 можуть уповільнювати засоби, розроблені раніше проти лихоманки Ебола і гепатиту C. Восени минулого року фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я зацікавилися, чи можна використовувати проти коронавірусу настої і відвари на основі полину, які жителі Мадагаскару використовують для лікування малярії.

Американські біологи і медики під керівництвом професора Політехнічного інституту Вустера (США) Памели Везерс перевірили, чи діють подібні відвари на культури клітин, заражених коронавірусом.

Вчені підготували декілька подібних зіль з різних сортів полину, вивчили їх хімічний склад і обробили ними два типи культур клітин легенів і інших тканин тіла, куди проникає SARS-CoV-2.

Виявилося, що всі типи подібних відварів сповільнювали або навіть повністю придушували розмноження коронавірусу в культурах клітин.

2001 (Copy)
2001 (Copy)

Стало відомо, скільки вітчизняного м’яса споживають українці

Жителі України надають перевагу м’ясу вітчизняного виробництва. Про це свідчать дані Держстатистики.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Торік українці придбали у торгових мережах м’яса на 13 млрд грн. Продажі м’яса українського виробництва склали 12,5 млрд грн, що становить 96,3%. Решта – 3,7% – імпортний продукт.

Також повідомляється, що за рік споживання м’яса в Україні зросло на 10,3%.

Схожа ситуація із вподобаннями українців під час купівлі м’ясних продуктів. За згаданий період жителі країни придбали у роздріб м’ясних продуктів на 19,5 млрд грн. Продажі м’ясних продуктів українського виробництва склали 18,3 млрд грн, іноземного – 1,2 млрд грн.

Також повідомляється, що за рік споживання м’ясних продуктів в Україні зросло на 8,7%.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео