На гарячому спіймали чоловіків, які незаконно рубали дерева на Тернопільщині

unnamed

Три факти незаконної порубки, перевезення, зберігання лісу за два дні задокументували правоохоронці на Тернопільщині. Під час відпрацювання дільничний інспектор Бучацького відділення поліції 22 січня помітив в лісі чоловіка з бензопилою. Останній уже встиг зрізати та порубати на дрова одне дерево породи ясен.

Незаконну порубку житель села Скоморохи влаштував за межами населеного пункту на території природно-заповідного фонду «Дністровський каньйон». Знаряддя вирубки правоохоронець вилучив,а збитки оцінюватиме державна екологічна інспекція, пише dosie102.te.ua.

КамАЗ з дровами того дня в селі Чистилів зупинили і працівники Тернопільського райуправління поліції. Вантажівка була завантажена дровами породи ясен. Жодних документів на деревину чоловік не мав. Не зізнається він і де взяв дрова.

Повідомлення про ймовірних крадіїв лісу на лінію Чортківського районного відділу поліції надійшло 23 січня від майстра львівської дистанції захисних лісонасаджень. Він повідомив, що в лісопосадці села Білобожниця знаходиться два автомобілі з деревиною. На місце події виїжджали правоохоронці. У ході перевірки стало відомо, що вирубкою деревини займалися двоє жителів Бучацького району. Дуб та ясен чоловіки вирубували неподалік села Мазурівка і вантажили деревину у вантажний автомобіль Mercedes-Benz та на причіп «Ниви».

Пояснювати свої дії чоловіки відмовилися.

Щодо усіх незаконних лісорубів правоохоронці відкрили кримінальні провадження згідно зі статтею 246 ККУ. Збитки встановлять експерти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео