Олеся Поліщук

На Тернопільщині з’явиться новий індустріальний парк

b9fbf8807d2cb7dd54c580c802b22e80 (1)

Зборівська міська рада вирішила створити індустріальний парк «Зборів». За відповідне рішення 22 січня проголосували місцеві депутати.

Парк планують створити на земельній ділянці 16 га поблизу автомобільної траси міжнародного значення Львів-Тернопіль-Рава Руська.

– Виконавчий комітет ради повинен подати у встановленому порядку уповноваженому державному органу документи для включення індустріального парку «Зборів» до Реєстру індустріальних парків, – розповіли у пресслужбі Зборівської міської ради.

У мерії кажуть, що створення такого індустріального парку сприятиме забезпеченню сталого економічного розвитку Зборівської громади шляхом формування єдиної території з облаштованою інфраструктурою для розміщення нових об’єктів промисловості, інноваційної сфери, логістики і супутніх послуг, активізації інвестиційної діяльності як в громаді, так і в регіоні.

Індустріальний парк – це визначена нормативними документами певна територія, облаштована технологічною інфраструктурою, у межах якої учасники індустріального парку можуть здійснювати господарську діяльність у сфері промислового виробництва, науково-дослідну діяльність, діяльність у сфері інформації і телекомунікацій.

У якості додаткового і вагомого бонусу підприємства, що працюють в індустріальному парку, мають низку податкових і законодавчих пільг. Так виглядає базова ідея.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео