Орест Сарматський

Настирливі китайці третій день поспіль обіцяють Тернопільщині на початок 200 а потім – 600 млн грн

2 (Copy)

На Тернопільщині китайські інвестори ведуть переговори про будівництво заводу з перероблення кукурудзи.

Як повідомляв «Терен», напередодні група китайських бізнесменів відвідала Лановецьку громаду, де під час зустрічі із керівництвом ОТГ йшлося про можливість будівництва в районі переробного підприємства.

І ось, як повідомляє пресслужба облдержадміністрації, представники китайської компанії Fufeng Group, зустрілися із керівництвом ОДА. Йшлося про побудову на території області заводу з перероблення кукурудзи.

– У зв'язку з розвитком і розширенням групи Fufeng, компанія вирішила створити виробничу базу в Європі та Північній Америці. Україну розглядають, як один з перспективних регіонів для розміщення європейської бази. Тернопільська область в лідерах  з посівних площ кукурудзи, зокрема у 2020 році валовий збір становив 1246,1 тис. тонн, а урожай з одного гектара становив 98,9 ц/га.

Продукція буде в основному експортуватися в ЄС, в той час, певна частина буде реалізовуватися на внутрішньому ринку, – йдеться у  повідомленні.

Також повідомляється, що у випадку погодження співпраці інвестиції зі сторони китайської фірми в будівництво підприємства з перероблення кукурудзи сягатимуть 200 млн дол. США. Якщо справи підуть вдало, то через 3 роки компанія планує збільшити інвестиції до 600 млн USD. Для Тернопільщини це дасть велику кількість робочих місць та розвиток економіки краю.

Нагадаємо, Тернопільська область вже не один рік має налагоджену співпрацю з Китаєм. У 2017 році укладено Меморандум про співробітництво між Тернопільською обласною державною адміністрацією і Китайською торговою Асоціацією в рамках Міжнародного інвестиційного форуму „Тернопільщина Invest”.

09 грудня 2017 року в Пекіні в рамках другого засідання членів Палати міжнародної торгівлі Шовкового шляху підписано Меморандум між Тернопільською обласною державною адміністрацією та Палатою міжнародної торгівлі Шовкового шляху.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео