Віра Олександрович

Уродженець Тернопільщини був причетний до сприяння анексії Криму

0011

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) викрили причетного до державної зради колишнього посадовця АР Крим. Цей чоловік - уродженець Тернопільщини.  

Як повідомили у відділі пресслужби Тернопільського обласного управління СБУ, контррозвідники довели факти протиправної діяльності колишнього українського посадовця АР Крим, причетного до сприяння анексії півострова.

- За попередніми даними, колишній український чиновник, уродженець Тернопільщини, залишився на тимчасово анексованій території Криму і приєднався до військових підрозділів РФ, - кажуть в СБУ. - Згодом, у 2018 році, він працевлаштувався в адміністрацію одного із міст півострова, де був призначений на посаду керівника «самоврядного органу».

Перебуваючи на впливовій посаді, фігурант брав безпосередню участь в організації та проведенні виборів до «органів місцевого самоврядування» півострова. Тож, за матеріалами контррозвідки СБУ, слідчі органів безпеки розпочали досудове розслідування за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні заходи, спрямовані на документування всіх обставин протиправної діяльності фігуранта та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Фото надане відділом пресслужби Тернопільського управління СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео