Орест Сарматський

Фермер збирається вирощувати на полі імбир (Агроновини)

2901 (Copy)

Фермер з Київщини Юрій Осадчий навчився вирощувати імбир.  Поки що виростив небагато, називає це першим досвідом, але вже цього року планує засадити імбиром трохи землі.  І не в теплицях, а у відкритому ґрунті. 

Про це повідомляє seeds.org.ua. 

Тільки спробували перший рік. На пробу посадили трішки, у горщику, літрів на 4-5. Цього року думаю висадити у відкритому ґрунті десь сотку. Буду експериментувати. Це перший досвід, — розповідає фермер. 

За його словами, вирощувати імбир нескладно. Корінь необхідно розділити на частини і посадити у землю. Згодом проростуть ростки, які перетворяться у рослину заввишки близько 60 см. Тим часом формується корінь.

Коли верхня частина посохла, витягли корінь на поверхню. От і все. З одного корінця вдалось отримати близько кілограма імбиру. І те, що заморський корінець теплолюбивий — не велика проблема, підкреслює Юрій Осадчий. 

Таким чином, досвід фермера показав, що за літо цілком реально в наших умовах виростити повноцінний урожай кореню імбиру.

2902 (Copy)
2902 (Copy)

Аграрії закликають уряд не допустити багатовладдя і хаосу в АПК

Громадський союз «Всеукраїнський аграрний форум» (ВАФ) звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням відновити повноцінну роботу Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Про це йдеться в зверненні ВАФ від імені членів - провідних аграрних асоціацій, повідомляє Агропортал.

Як зазначається, аграрна галузь забезпечує 20% робочих місць, 19% ВВП і більше 40% валютних надходжень. Тому надзвичайно важливим для бізнесу та громадської спільноти фактом є наявність одного окремого спеціалізованого органу державної влади загальнонаціонального рівня, який буде відповідати за визначення пріоритетних напрямків розвитку сільського господарства, формування аграрної політики.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео