Віра Олександрович

Чому у Тернополі не обійшлося без дискусій і претензій (фото)

Основне

Із новим начальником міського управління обліку та контролю за використанням комунального майна Сергієм Ковдришем познайомилися сьогодні, 29 січня, депутати Тернопільської міської ради.

Однак це – не єдина цікавинка, яка сталася у залі засідань під час 3-ї сесії. Нагадаємо, депутати розглянули чимало важливих питань і ухвалили звернення до керівництва держави.

Депутати
Депутати

Отже, Сергій Ковдриш був автором проекту «Про приватизацію об’єкта комунальної власності». Це - рішення про включення до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, приміщення за адресою: вул. Тролейбусна, 7а. У проекті йшлося, зокрема, про нежитлові приміщення будівлі загальною площею 5 972,7 кв. м, тобто майже 6 тис. кв. м. У міській раді відразу похвалилися тим, що місто отримає 10 млн грн. Хоча очікувана вартість, насправді, може бути у межах 8-10 млн грн, причому орендарю - Товариству з обмеженою відповідальністю “СЕРВІСАВТОТРАНС+” «спишуть» кошти, які він уже вклав у покращення приміщення. Єдиний великий «плюс» - земля під приміщенням наразі залишиться у комунальній власності громади.

- Зазначимо, точна вартість об’єктів, які підлягають приватизації, буде визначена експертами, відповідно до ринкової вартості нерухомого майна, - уточнили у міській раді, а також закликали не слухати популістів, що лякають втратами.

Ковдриш1
Ковдриш1

Декого це не переконало, тому вони за таке рішення не голосували. Натомість питання «Про звернення Тернопільської міської ради щодо передачі у комунальну власність підземного пішохідного переходу на вул. 15 Квітня» суперечок не викликало. Виявляється цей занедбаний перехід був досі у державній власності. Сергій Ковдриш відразу отримав 38 «за».

Соколовський
Соколовський

Не всіх депутатів зміг переконати підтримати свій проект і начальник міського управління житлово-комунального господарства Олег Соколовський. Пункт «Про затвердження Додаткових угод до Договорів про субкредитування від 18 серпня 2016 року №13010-05/79, від 18 серпня 2016 року №13010-05/80» отримав 36 «за». Йшлося там, до речі, про угоди, що укладені зі Світовим банком на фінансування певних проектів у місті. 

Вітрук
Вітрук

Незгоду у залі викликало і рішення «Про надання дозволу на списання майна комунальної власності». Начальник управління транспортних мереж і зв’язку Олег Вітрук переконував, що вказане майно дочірнього підприємства «Сервіс-ТЕТ»  комунального підприємства «Тернопільелектротранс» - фактично втрачене. Мовляв, це – вже неіснуючий склад для зберігання солі і піску. Однак 4 «проти» у залі все одно знайшлося. Зауважимо, площа об’єкта була 435,4 кв. м і його первісна вартість складала аж 237 тис. 77,43 грн.

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільська міська рада у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео