Олеся Поліщук

На Тернопільщині молилися за єдність християн (фотофакт)

009

У греко-католицькому Катедральному соборі Верховних Апостолів Петра і Павла місті Чортків відбулася молитва за єдність християн.

Молебень очолив єпарх Бучацький владика Димитрій (Григорак) у співслужінні отців греко-католицьких та римо-католицької парафій, а також християн віри євангельської.

- У цьому зібранні взяло участь чимало людей Чорткова, - розповіли у пресслужбі Бучацької єпархії УГКЦ. - Час проведення «Тижня молитов за єдність християн» традиційно проходить з 18 по 25 січня, коли відзначається день навернення апостола Павла за Григоріанським календарем. Апостол намагався навчити усіх майбутніх християн важливої речі – коли будемо ближче до Христа, будемо ближче один до одного.

Темою цьогорічних розважань були слова, взяті із Євангелія від Івана: «Перебувайте в моїй любові і принесете рясний плід». В цьому розділі говориться про виноградну лозу та гілки, що приносять плід лише тоді, коли перебувають в єдності, так само учні Христа повинні залишатися в Господній любові.

У своєму слові до присутніх Преосвященний владика Димитрій звернув увагу на те, що нас має об’єднувати, а не сварити, та закликав спільно працювати і молитись до Господа за добру долю для України.

Представники від інших конфесій також побажали усім присутнім Божого Духа та любові у справі спасіння і єдності в Христі.

001
001

006
006

Фото з сайту Бучацької єпархії УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео