Орест Сарматський

Європа схвалила борошняних черв'яків для споживання людиною (Агроновини)

3101 (Copy)

Європейське агентство з безпеки харчових продуктів (EFSA) схвалило жовтих борошняних черв'яків для споживання людиною.

Таке рішення агентство прийняло після заявки французького виробника комах EAP Group SAS - Micronutris, пише Аllaboutfeed.

Однак дозвіл EFSA - тільки перший етап. За ним має йти схвалення офіційних представників Європейської комісії щодо того, чи можна продавати комах в якості закусок, або в складі інших продуктів харчування.

Проте личинка борошняного хробака тепер вважається в Європі безпечною для вживання в їжу людиною як в цілому вигляді, так і у вигляді порошкової добавки. 

До слова, борошняні черв'яки містять багато клітковини і білка. Хоча інтерес до них проявлявся давно, це перший офіційний дозвіл в Європі на споживання комах людиною. 

Що важливо, комахи не тільки компенсують низьковуглецеві викиди, а й вважаються екологічно безпечним методом виробництва білка.

Mitsubishi заходить на ринок штучного м'яса

Ізраїльський стартап Aleph Farms, виробник замінника м'яса, підписав угоду з групою харчової промисловості Mitsubishi Corporation, яка має намір поставляти продукцію в Японію.

В рамках угоди Aleph Farms буде використовувати свою виробничу платформу BioFarm для вирощування стейків, а Mitsubishi надасть свій досвід в області біотехнологічних процесів, виробництва фірмових продуктів харчування і місцевих каналів збуту в Японії, пише FoodBev.

3102 (Copy)
3102 (Copy)

Крім того, співпраця відповідає меті уряду Японії щодо досягнення нульових викидів парникових газів до 2050 року.

За повідомленнями, густонаселена країна покладається на імпорт понад 60% своїх продуктів харчування та ресурсів з-за кордону, але з 2000 року уряд намагається підняти рівень самозабезпеченості країни продуктами харчування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео