Оксана Бучко

Як тернополянам натренувати своє англомовне письмо?

145625014_256116935925396_6803720643963123838_n

Тернополяни, які планують здавати письмо на міжнародних екзаменах з англійської мови, повинні тренувати вміння викладу ситуацій та завдань. Вправи для цього подала спікерка форуму для репетиторів тренер з іноземної мови Марина Йосипенко (українка за походженням, сьогодні жителька Чехії), яка готує студентів до здачі міжнародних іспитів.

  1. Спонтанне письмо

Перевірити, наскільки студенти готові до якісного письма, можна за допомогою викладу ідей без підготовки. Щоб зробити письмо більш авторським, можна використовувати картинку замість озвучення конкретної теми.

Речення повинні писати без збору інформації, лише такі, що приходять з власного досвіду. Якщо письмо виходить невдалим або ідеї взагалі немає – причин для паніки і розчарувань шукати неварто. У такому разі потрібні систематичні тренування на різних рівнів.

  1. Написання частини есе за вказаними лінками

Можна задати декілька лінків, які мають зв’язувати речення. Наприклад, за схемою «ABT» – «and», «but», «therefore». Темою може бути думка: «Homework is harmful». «And» покаже дві думки, «but» - введе протиставлення, «therefore» - введе послідовність. 

  1. Порівняти своє письмо зі зразком

У готовому тексті студенти визначають настрій автора щодо висловлюваного, тон, ключовий елемент, підтримуючі аргументи, приклади. Потім студенти вертаються до свого письма і шукають там відповіді на ті ж запитання. 

Як пояснила викладачка, у вдалому есе рідери знайдуть розгляд запитань, чіткість викладу думок, конструкційні твердження, очевидні докази, розгляд несхвальної точки зору, майстерність викладу аргументів.

2.jpg
2.jpg

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео