Віра Олександрович

Хочуть ухвалити документ, який допоможе Тернопільщині перегнати сусідів (фото)

сесія1

Уже 5-те пленарне засідання І-ї сесії Тернопільської обласної ради відбудеться завтра, 3 лютого. Депутати планують вирішити чимало господарських питань, які вже давно на це чекають.

Нагадаємо, востаннє обранців жителів Тернопілля скликали 21 січня. Тоді відбулося термінове 4-те засідання 1-ї сесії. Політики тоді встигли посваритися, попіаритися і ухвалити два важливих рішення.

Сесія2
Сесія2

Рішення про скликання 5-го засідання прийняли уповноважені представники фракцій на нараді із керівництвом обласної ради Михайлом Головком. Присутні відразу обговорили порядок денний майбутнього пленарного засідання.

Як повідомили на сайті обласної ради, політики планують розглянути питання про внесення змін до обласного бюджету, затвердити статути комунальних підприємств, а також - звернення і заяви депутатів із різних фракцій тощо.

Втім, серед найважливіших пунктів будуть: «Програма охорони навколишнього природного середовища в Тернопільській області  на 2021-2027 рр.» і «Програма соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік». Причому останній документ, на думку очільника, - архіважливий для краю.

- Без цього документу дуже важко рухатися вперед, - каже Михайло Головко. – Як і нещодавно ухвалена Стратегія розвитку області, ця Програма потрібна для того, щоб ми знали, як і що планувати: що область має робити, які місцеві програми мають отримати фінансування, які проєкти варто реалізовувати… Тобто йдеться про базис. Не можна будинок зводити без плану, фундаменту. Все треба прописувати, прораховувати. Як на мене, там насамперед мають бути включені економічні, освітні, медичні програми. Не варто також забувати про розвиток туризму. 

Сесія3
Сесія3

На думку пана Головка, ми за останні роки багато в чому відстали від сусідніх областей. Це зачароване коло треба розривати, аби створити гідну конкуренцію. Політик переконаний, що, попри певні розбіжності у поглядах, цей склад облради із поставленими завданням цілком здатен впоратися. 

- Питань - дійсно дуже багато, - визнає очільник. – Вони вже давно назбиралися і готові до винесення у залу на обговорення. Я сподіваюся, що ми всі ці проєкти затвердимо. Основне наше завдання, щоб всі важливі програми були профінансовані.

До речі, серед найважливішого буде і «Програма впровадження заходів енергоефективності».

Фото з сайту облради

Вибір читачів за тиждень

Відео