Віра Олександрович

В одній із найвідоміших церков Тернополя тепер правитиме доктор богослов’я (фото)

Основне

Отець Юстиніан Городечний із Тернополя - священнослужитель Української греко-католицької церкви (УГКЦ), протоігумен Ордену отців Францисканців Східного обряду в Україні став доктором богослов’я. 

Саме вчора, 1 лютого, священику вручили відповідний диплом у Католицькому Люблінському Університеті (Польща). Про це Юстиніан Олег Городечний повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Знімок
Знімок

Нагадаємо, отець Юстиніан Городечний народився у Судовій Вишні. Проте вже чимало років мешкає у Тернополі і фактично очолює братів-францисканців із церкви святого Апостола Петра. Якби не він, не було б у нас найбільшої і найкрасивішої шопки в Україні. Тож про такий рекорд ми не могли б навіть мріяти.

1
1

Священик написав (цитуємо): «Вчора, тобто 1.02.2021 р. в Католицькому Люблінському Університеті (Польща), відбулося вручення мені диплому доктора богослов'я. Богу - слава, честь і подяка. Також складаю подяку моєму вчителеві, о. проф. Славоміру І. Ледвоню ЧБМ та всім професорам, які допомогли в осягненні наукового ступеня…».

2
2

Своє «спасибі» отець також скерував і до осіб, які допомагали йому в оформленні роботи і в інших технічних моментах. «Нехай Бог благословить і береже всіх у мирі!», - написав він.

3
3

Довідка. Отець Юстиніан Городечний народився на Львівщині. Богословську освіту здобув у францисканській семінарії Катовіц (Польща). Виконує уряд сотрудника на парафії св. апостола Петра в Тернополі та займається пасторальною опікою молоді. Отець Юстиніан часто відвідує парафії УГКЦ із місійними духовними науками та проводить реколекції для духовенства єпархії.

Фото зі сторінки Юстиніана Олега Городечного у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео