Віра Олександрович

Тепер політики на Тернопільщині знають, що їм можна, а що ні (фото, відео)

Сесія2

Основний документ, що визначає роботу найвищого представницького органу Тернопільщини, – Регламент обласної ради VII скликання ухвалили на сесії сьогодні, 3 лютого.

Нагадаємо, засідання тривало майже 2,5 години. Депутати прийняли кілька звернень до керівництва країни і цілу низку важливих господарський питань. У цьому можна пересвідчитися, переглянувши запис сесії.

Отже, Регламент Тернопільської обласної ради визначає діяльність обласної ради та її органів відповідно до Конституції України, Законів «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та інших нормативно-правових актів. У цьому документі регламентується організація планування роботи облради, ведення пленарних засідань, формування їхнього порядку денного, а також порядок прийняття рішень, права і обов’язки керівництва обласної ради та депутатів тощо.

Окрім того, Регламентом також визначається формування постійних комісій та їхні повноваження, порядок утворення та повноваження президії обласної ради, порядок утворення, повноваження та організація роботи виконавчого апарату обласної ради тощо. Якихось значних помилок у підготовленому проєкті депутати не помітили, тому погодилися дати 48 «за». Що цікаво, переймалися політики лише тим, щоб їхні права раптом не обмежили.

Сесія3
Сесія3

Не викликала суперечок і зміна найменування однієї з постійних комісій – 50 «за». Отже, постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, запобігання корупції та здійснення демократичного цивільного контролю за сектором безпеки, оборони і правоохоронними органами держави тепер буде називатися так: «з питань законності, запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та здійснення демократичного цивільного контролю за сектором безпеки, оборони і правоохоронними органами».

Депутати також дали згоду на прийняття комунальними закладами ряду книг Національної академії педагогічних наук України – 48 «за». Ці видання тепер безоплатно передадуть на баланс комунальним установам і закладам Тернопільської області, зокрема в: Тернопільську обласну універсальну наукову бібліотеку та Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти. Йдеться про монографії «Конфліктогенність соціальних уявлень: виклики націєтворенню» (Жовтянська В.В., Кухарук О.Ю.) і «Зустріч зі смертю: способи організації життєвого досвіду» (Мирончак К.В. ), а також практичний посібник «Фільманаліз у роботі психолога» (Чаплінська Ю.С.), навчально-методичний посібник «Медіакультура: викладання в старших классах» (за ред. Найдьонової Л.А).

Депутати4
Депутати4

Натомість монографію «Стратегії формування творчої особистості: методи, прийоми, форми» (Ільїн В. та ін.) та методичні рекомендації «Діагностика самовизначення щодо майбутньої професії обдарованих учнів ліцею» (Мельник М. та ін.) передадуть лише в обласну наукову бібліотеку.

Фото з трансляції сесії на сайті облради

Вибір читачів за тиждень

Відео