Віра Олександрович

На Тернопільщині у січні не всі святкували і сиділи на карантині

Гроші

У зведений бюджет від Тернопільщини вже надійшло понад 787,3 млн грн різних платежів. Що цікаво, це – більше, ніж було у цей період торік.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Вже упродовж січня цього року платники податків Тернопілля сплатили до Зведеного бюджету України 787,3 млн грн податків і зборів, – каже начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. - Приріст надходжень до січня 2020 року склав 156,6 млн грн або «плюс» 24,8%.

Він уточнив, що до державної скарбниці краяни спрямували 432,2 млн грн податкових платежів. Порівняно із аналогічним періодом торік надходження зросли на 46,6%, що на 137,3 млн грн більше.

- Серед бюджетоформуючих платежів бюджету країни – податок на додану вартість (ПДВ), податок на прибуток підприємств, акцизний податок, - додає очільник податкової служби Тернопілля. - Суб’єкти підприємництва нашого краю сплатили 326,2 млн грн, 3,4 і 2 млн грн цих платежів, відповідно. 

Надходження місцевих бюджетів за перший місяць нового 2021 року склали аж 355,1 млн грн. 

- Незважаючи на складні економічні умови, результати яких ми відчуваємо сьогодні, варто відзначити позитивну тенденцію щодо зростання сплати податкових платежів, - зауважує посадовець. - Адже навіть територіальні громади отримали на 19,3 млн грн більше (+5,8 відсотка), ніж у січні 2020 р.

За словами Михайла Яцини, детінізація економіки і розуміння платниками соціальної значимості сплати податків, важливості наповнення бюджетів у час коронакризи забезпечили зростання надходжень порівняно з аналогічним торішнім періодом. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео