Віра Олександрович

Репетиторам у Тернополі пропонують чесно розповісти про свої доходи

Репетитор

Увагу вчителів і викладачів, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, намагаються привернути у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Педагогам нагадують про обов’язок декларування доходів, отриманих внаслідок надання в 2020 році репетиторських послуг учням і студентам. 

- До репетиторських послуг належить виконання контрольних, курсових, дипломних робіт, підготовка дітей до школи, незалежного тестування, вступу до навчальних закладів, навчання з будь-яких предметів тощо, - кажуть у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) в області. - Громадянам, які отримали неоподатковані доходи, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік, а також сплатити до бюджету з таких доходів податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) за ставкою 18% і військовий збір – 1,5%. 

За вибором платника податків, декларацію можна подати за місцем своєї податкової адреси особисто або через уповноважену на це особу, поштою або засобами електронного зв’язку. 

- Звертаємо увагу, що для зручності платників і спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в «Електронному кабінеті», у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи», - кажуть у податковій. - За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. 

До слова, декларацію необхідно подати до державної податкової інспекції не пізніше 30 квітня 2021 р. Докладно про нову деклараційну кампанію читайте ТУТ .

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео