На Тернопільщині занепадаюче училище перетворили в сучасний навчальний заклад

Screenshot_1

У місті Шумськ відновили професійно-технічне училище. Тепер у навчальному закладі є все необхідне для підготовки кваліфікованих працівників. 

Ще кілька років тому будівлі Шумського професійно-технічного училища були у жахливому стані. Не дивно, що тоді поставало питання про його подальшу долю. Однак, силами керівника закладу Федора Куца, ситуація кардинально змінилася. Він, як добрий господар, бажаючи дати ще один шанс училищу, разом з усім колективом, створив гідні умови для праці та навчання.

– І от сьогодні, і ви побачили, приємно зайти в ці приміщення. Я розумів, що треба зробити, щоб людям було приємно працювати, приємно навчатися, – розповідає Федір Куц, директор Шумського професійно-технічного училища.

В училищі навчають чотирьом спеціальностям: механізатор, будівельник, кухар та перукар.  Із робочим візитом навчально-практичний центр закладу відвідав перший заступник голови Тернопільської облради Володимир Болєщук. Він каже, сьогодні в училищі готують справді кваліфікованих робітників, у яких є потреба на ринку праці.

– Одразу видно, що на місці є господар, який дбає про це училище. Дуже хороша матеріально-технічна база, подивитись, яке воно було і яке стало – небо і земля. Це говорить про те, що керівник на місці і він по-господарськи підходить до будь-яких питань. Ми будемо допомагати керівникам, які працюють для розвитку училища, – ділиться враженнями перший заступник голови Тернопільської обласної ради (фракція «За майбутнє»).

В училищі навчається понад триста дітей. Голова Шумської громади Вадим Боярський підкреслює, даний навчальний заклад відіграє важливу соціальну та економічну роль у розвитку ОТГ.

– Я хочу сказати, що для Шумської громади є дуже важливим те, що таке професійно-технічне училище функціонує на теренах громади. Відрадно те, що директор ПТУ Куц Федір Павлович докладає максимум зусиль, щоб розвивати професійно-технічне училище. Я думаю, що це має майбутнє, – зазначив Вадим Боярський, голова Шумської ОТГ.

Донедавна, учні цього училища, як і багатьох інших в Україні опановували професії на застарілій техніці. Однак, тепер майбутні механізатори здобувають знання в сучасному навчально-методичному центрі, на створення якого витратили 14 мільйонів гривень.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео