Оксана Бучко

У Тернополі знову взялися за обрізку дерев

148252661_3598475580222201_3921841802786732465_o

Санітарна обрізка дерев триває у Тернополі. Ттакож видаляють ті з них, які є сухими, хворими або пошкодженими. 

Як пояснюють у міськраді, застосування різних видів підрізки крон дерев та кущів - важливий агротехнічний захід, який впливає на форму, розміри надземної частини, міцність скелета крони рослин та сприяє покращенню росту. Такі дії регулюються «Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України», затвердженими Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України 10.04.2006р. №105.

На прибудинкових територіях міста роботи з догляду за зеленими насадженнями проводяться силами підприємств, що обслуговують житловий фонд, а підрізку вуличних зелених насаджень виконує спеціалізоване підприємство у сфері озеленення та благоустрою, яке визначається щорічно за результатами конкурсу.

Нагадаємо, що за словами завідувача кафедри загальної біології ТНПУ Василя Грубінка, усю крону можна зрізати лише тополям та вербам. Інші дерева після такого «омолодження» погано відновлюються і не виконують функції поглинання пилу та газів. Тож пропонував зробити паспортизацію дерев, де спеціалісти під час обстеження визначать спосіб їх обрізання. За його словами, у місті необґрунтовано «омолодили» 2 тисячі дерев.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео