Колектив знає, як можна врятувати Тернопільську районну лікарню (відео)

FB_IMG_1613069653549

У Тернопільській районній лікарні провели збори трудового колективу медичного закладу. На захід запросили і народного депутата України Івана Чайківського, першого заступника голови Тернопільської обласної ради Володимира Болєщука та заступницю голови районної ради Уляну Хом’як. 

Тернопільська центральна районна лікарня має належати шістьом громадам, адже на початку 2000-х саме вони докладали максимум зусиль для її створення. Допомагало чи не кожне підприємство. Народний депутат України Іван Чайківський («За майбутнє) розповідає:

– Я не буду говорити скільки тоді моє господарство, яке я очолював, скільки ми давали там ресурсу. Всі господарства району, абсолютно всі господарства району скидалися, давали хто зерно, хто цукор, хто пальне, хто просто випалював цеглу, просто давав сюди, всі разом гуртом будували Тернопільську районну лікарню. Чому будували? Тому, що ця лікарня була потрібна громаді Тернопільського району. 

Потрібна вона і сьогодні, бо хоч децентралізація відбулася, люди з цих громад, а це більше 67 тис. осіб, і далі потребують якісної медичної допомоги, вважають працівники закладу. Їхню думку підтримує і перший заступник голови Тернопільської обласної ради – Володимир Болєщук («За майбутнє»):

– Практично 15 років моєї служби,моє становлення все проходило в Тернопільському районі, так мені випала честь другий корпус районної лікарні урочисто відкривати, тому позиція чітка, однозначна, наша районна лікарня вона була, є і я впевнений що вона буде.

Жодна з громад не проти реєстрації медичного закладу у смт Великі Бірки.

– Вже між собою громади домовилися куди, буде перереєстроване підприємство, як Тернопільська районна лікарня і як воно буде функціонувати як юридична особа. І з тим погодилися всі громади району, – додав народний депутат Іван Чайківський («За майбутнє»).

Донедавна заклад був успішний і в кінці минулого року навіть отримав нагороду «Лідер галузі» від Національного бізнес-рейтингу України. Однак судова тяганина позбавила лікарню можливості нормально функціонувати.

– На 2020 рік в нас не було ніяких боргів, ні по зарплаті, ні по енергоносіях, нічого. То на сьогоднішній день в нас є великі борги тому, що ми не можемо заключити договори ні на енергоносії, ні на газ, ні на що, – розповідає головний лікар Тернопільської районної лікарні Іван Трач. 

Тому, щоб лікарня могла надавати якісні послуги та нормально працювати потрібно припинити юридичні війни і зареєструвати майно закладу за шістьма громадами. Саме таку позицію колективу і відстоюватиме команда Івана Чайківського у Тернопільській районній раді.

– Можу твердо сказати, що наша фракція в районній раді, є також інші політичні сили, які нас підтримують, ми разом будемо переконувати і інших депутатів підтримати голосування, щоб вашу лікарню зберегти і ви могли допомагати, – зазначила заступниця голови Тернопільської районної ради Уляна Хом’як («За майбутнє»).

Колектив сподівається на те, що лікарні дозволять працювати в тих умовах, які роками створювали разом з громадою. Тому сьогодні вони в першу чергу і відстоюють інтереси своїх пацієнтів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео