Віра Олександрович

Голова Тернопільської ОДА у Вишнівці отримав нагоду згадати своє шкільне минуле (фото)

Школа_Вишнівець11

У Вишнівецькій загально-освітній школі І-ІІІ ступенів завдяки програмі «Спроможна школа» відремонтували спортивний зал. Він став сучасним, комфортним і функціональним.

Про це стало відомо сьогодні, 11 лютого, коли оглянути вже завершений об’єкт у селище приїхав голова Тернопільської обласної держадміністрації Володимир Труш.

Труш
Труш

– Цей спортзал виконаний за сучасними стандартами. Тут діти можуть займатися спортом не лише на уроках фізичного виховання, а й у позашкільний час, у різних гуртках, - каже Володимир Труш. – Загалом про школу можу сказати, що вона – досить велика. Тут навчаються 377 дітей. І хоча школа не є новою – їй незабаром виповниться 70 років, та розвиватися ще є куди. 

Принагідно гість подякував і керівництву школи, і очільникам громади за таку увагу до навчального закладу.

Школа
Школа

Тут, у їдальні нещодавно встановили сучасний харчоблок, додає голова ОДА. – Відповідно, діти вже мають можливість харчуватися за новими правилами. Те, що роблять педагоги, вони роблять із радістю. Особливо приємні враження я отримав від відвідин початкової школи. У малечі є бажання вчитися, а це – головне!

Загальна вартість проекту 1 мільйон гривень. Тож до оновлення активно доєднався орган місцевого самоврядування.

Кравець
Кравець

До ремонтів у школах громади ми взялися ще у 2017 році, розповідає голова Вишнівецької громади Володимир Кравець. – Лише реконструкцію цього спортивного залу все відкладали, бо не вистачало своїх коштів. Це добре, що за допомоги держави ми врешті отримали такий сучасний об’єкт. 

До слова, для гостей підготували справжнє спортивне свято. У ньому взяли участь, зокрема, діти, які займаються у школі греко-римської боротьби. Що цікаво, їхні виступи найбільше зворушили Володимира Труша. Він навіть, згадавши своє дитинство, взявся давати поради і спортсменам, і їхньому тренеру.

Борці
Борці

Коли побачив тренера з боротьби, то переконався, що це – дійсно тренер із боротьби, бо вуха «зламані» Отже, все правильно, це – справжній борець, жартує гість. – Діти, які займаються боротьбою, я до вас звертаюся: бережіть себе! Ви ж знаєте, що у боротьбі головне – навчитися правильно падати… Серед вас є дівчинка. Той хлопець, який сьогодні її так «колошматив» тут, має згадати, що День святого Валентина на носі. Подумай про те!

Також він висловив сподівання, що така красива школа даруватиме своїм учням тільки радість.

Труш2
Труш2

За словами Володимира Труша, цього року на умовах співфінансування для Вишнівецької школи планують придбати шкільний автобус. Із місцевого бюджету пообіцяли виділити 40% необхідної суми.

Школа у селищі Вишнівець оновлюється та осучаснюється впродовж кількох останніх років, розповідає голова Вишнівецької громади Володимир Кравець. Але без підтримки обласної влади багато що могло не відбутися. Насправді були дуже складні умови, коли прийшло повідомлення, що за два тижні потрібно підготувати проєкт, але завдяки нашій наполегливості, ми впоралися із завданням. Як наслідок, наші учні мають сучасний спортзал.

Нагадаємо, Вишнівецька громада тепер налічує 17 тис. жителів, тому довезення дітей до навчального закладу, який претендує на звання опорного, є дуже актуальним питанням.

Фото авторки і надані пресслужбою Тернопільської ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео